Izvor:
05.02.2018 u 14:54
0

MINISTARKA PRAVDE: Srbija će spasti decu od droge!

Nela Kuburović najoštrije osuđuje propagiranje narkotika među omladinom i najavljuje set novih zakona

Propagiranje droga na društvenim mrežama i među omladinom nije nešto što samo navodi na nezakonito ponašanje već dovodi do degradiranja vrednosti porodice i celog društva. Srbija će učiniti sve da spase decu od narkomanije, kaže ministarka pravde Nela Kuburović.

Srpska javnost se nedavno suočila sa skandaloznim fotografijama na Instagram profilu „Droga Srbija“, na kojima se vide učenici kako poziraju s narkoticima u rukama u školi, kod kuće pa čak i pored policijskih automobila. Ministarka Kuburović kaže da najstrože osuđuje takvo ponašanje:

– Pozdravljam inicijativu nadležnih organa da što pre ispitaju sve okolnosti ovakvih slučajeva, koji pred sve nas postavljaju pitanje – prvo ponašanja i vaspitanja naše dece, a sa druge strane kontrole korišćenja socijalnih mreža, ne samo od strane njihovih tvoraca već i od strane roditelja – rekla je ministarka.

Ministarstvo pravde priprema nacrt novog zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, koji će obezbediti bolju zaštitu maloletnika, ali i efikasnije vođenje krivičnih postupaka protiv njih. Takođe, Ministarstvo apeluje da je potrebno da se u rešavanje slučajeva maloletničke delinkvencije uključe ne samo nadležni državni organi već i roditelji, obrazovne institucije, socijalne ustanove, odnosno celo društvo.

Podsetimo, ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da će policija hapsiti narko-dilere i sprečiti njihov pristup deci.

– Cilj nam je da sklonimo drogu sa ulica i iz školskih dvorišta i iskorenimo tu pošast koja je jedna od najozbiljnijih pretnji mladima. Ovo je zajednička borba celog društva, u koju svi moramo biti uključeni i odlučni da se suprotstavimo – kazao je Stefanović, dok je ministar prosvete Mladen Šarčević najavio da će decu koja se drogiraju izbaciti iz škole i poslati na lečenje, a njihove roditelje najstrože finansijski kazniti.

Izvor: Kurir
Foto: Facebook/julijanadanjanovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter