Izvor:
14.02.2018 u 19:26
0

MIHAJLOVIĆ: Petlja Batajnica gotova do kraja 2019!

Petlja Batajnica, koja je deo obilaznice oko Beograda, biće potpuno zavšena do kraja godine i građani Batajnice će dobiti vezu sa auto-putem i starim novosadskim putem, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

– Imamo dovoljno novca da završimo ne samo projektno-tehničku dokumentaciju, koja će biti gotova do sredine leta, već i da završim petlju, – rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska batajničke petlje, sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem, direktorima Kodirora Srbije i Puteva Srbije Zoranom Babićem i Zoranom Drobnjakom.

Rekla je da je prošle godine postignut dogovor o završetku petlje i da je to uneto u planove za ovu godinu Puteva Srbije, kao i da su kod Koridora Srbije napravljene uštede iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prema njenim rečima, javni poziv za izradu dokumentacije će raspisati Putevi Srbije, koja košta oko 10 miliona dinara, nakon čega će Koridori Srbije, kao investitor,objaviti poziv za izbor izvođača radova.

– Očekujemo da bi do kraja godine, verovatno do novembra, mogli da imamo izabranog izvođača i onda do kraja sledeće godine da imamo završen izlazak za naselje Batajnica, ka i iz – Beograda, Novog Sada i Zemun Polja, na auto-put. To nije važno samo zbog građana Batajnice već zato što imamo puno zaintresovaniih za industrijsku i privrednu zonu, – naglasila je Mihajlović.

Kazala je da je bilo kašnjenja od nekoliko meseci zbog problema koje su Putevi Srbije imali sa eksproprijacijom, koja nije bila jednostavna u jednom delu.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rekao da će kasnije biti održan sastanak u toj opštini kako bi se dogovorili o detaljima za početak radova na završetku obilaznice i priključenja Batajnice na petlju i na stari novosadski put.

– Ovim projektom mnogo dobijamo i opština Zemun i Republika – bolju povezanosti i brži izlazak građana iz naselja i da se maksimalno iskoristi potencijal koji se nudi uz obilanicu i ovaj deo autoputa, kako bi doveli investitore, – kazao je Matić.

Naveo je da sve može da bude gotovo do kraja sledeće godine.

Matić je kazao da je to obećanje građanima Batajnice i zamolio ih za još malo strpljenja, kao i da će dobiti modernu saobraćajnicu kojom se rešava velikim infrastrukturni problem.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikipedia, Twitter/Energy Observer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter