Izvor:
16.02.2018 u 22:26
0

Vulin: Vojska Srbije napreduje i materijalno i tehnički!

Vojska Srbije napreduje i materijalno i tehnički, nabavljeni su novi "migovi", biće nabavljeni novi helikopteri, već se radi na razvijanju protvvazduhoplovne zaštite, te se nakon mnogo godina, modernizuje PVO sistem "KUB", izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

"Očekujemo da će modernizovani sistemi ''KUB'' uskoro ući u naše naoružanje, ali najvažnije od svega je to što ćemo modernizaciju izvršiti domaćom pameti, domaćim znanjem, što su njeni nosioci VTI, Jugoimport, Elektronski fakultet iz Niša", rekao je Vulin nakon obilaska dežurne jedinice u sistemu snaga PVO u sastavu RV i PVO Vojske Srbije.

Zahvaljujući tome što rade srpski inžinjeri, tvrdi ministar, mnogo je jeftinije i "sve je baš onako kako mi želimo", te dodaje da se svako ulaganje u Vojsku Srbije na kraju pokaže kao ulaganje u domaće znanje i domaću pamet.

"Vojska Srbije, bez obzira na praznike ili bilo koji dan, je uvek spremna da sačuva naš suverenitet i da garantuje bezbednost svakog građanina naše zemlje. Nakon dugog niza godina, Vojska Srbije napreduje i materijalno, u smislu položaja svojih pripadnika, ali i tehnički", rekao je ministar odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković rekao je da je danas proverena sposobnost jedinice i ispravnost tehnike i da može da zaključi da je tehnika ispravna, da su posade i posluge obučene za postupanje u različitim situacijama i njihov rad ocenjuje kao vrlo dobar.

Sa vojnicima, kaže načelnik GŠ, obavljen je razgovor o stanju, zadovoljstvu, uslovima života i rada, njihovim razmišljanjima o mogućnostima poboljšanja statusa, standarda, ispravnosti tehnike, sredstava i opreme, te da je primetno veliko zadovoljstvo i motivacija svih pripadnika, od vojnika do oficira.

"Naša je želja da svaki pripadnik vojske bude izuzetno zadovoljan i motivisan i to je jedan od uslova da će uspešno izvršiti zadatak", rekao je Diković.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter