Izvor:
28.02.2018 u 19:39
0

MINISTAR ZDRAVLJA ZLATIBOR LONČAR: Najmoderniji dom zdravlja u Borči biće završen polovinom 2019 godine!

Rekonstrisana ambulanta u Kotežu, koja je dobila ceo novi sprat, otvorena je u tom naselju u prisustvu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, a opstina Palilula je najavila da će uskoro početi gradnja i najmodernijeg doma zdravlja u Borči, koji bi trebalo da bude otvoren polovinom 2019. Oko 40.000 žitelja Koteža i rubnih delova Krnjače i Borče je dobilo najsavremenije opremljenu ambulantu u Kotežu.

Ministar Lončar je rekao da ambulanta nije imala sprat već samo prizemni deo, tako da je sada duplo veća i istakao da je otvaranje te ambulante dokaz da će se voditi računa o svim delovima Beograda i Srbije da građani gde god da žive imaju najbolje zdravstevene usluge.

– Ambulanta je kompletno novoopremljena i izgrađena, za oko 40.000 stanovnika koji ovde gravitiraju. Zaposleno je i novih 11 medicinskih radnika, što je veoma važno za ljude koji žive u ovom delu Beograda – rekao je Lončar .

Ambulanta je ranije radila samo u jednoj smeni, a od danas je uvedena i druga smena. Građani su dobili i stomatološku ordinaciju, a pedijatar će biti uveden za nekoliko meseci. Lončar je pohvalio opštinu Palilula i njenog predsednika Aleksandra Jovičića, Dom zdravlja Palilul i grad Beograd za obezbeđena sredstva.

– Nije dovoljno samo izdvojiti novac, za samo dva meseca građani su dobili ovakav objekat koji je u funkciji i ispunjava sve standarde –

Lončar kaže da je razgovarao sa pacijentima koji su oduševljeni što su dobili ovakvu ambulantu koju su čekali oko 20 godina.

Predsednik opštine Palilula Jovičić je rekao da je otvaranje te ambulante dokaz efikasne saradnje Ministarstva zdravlja, gradskog Sekretarijata za zdravstvo, Doma zdravlja Palilula i opštine Palilula.

Naglasio je da su za taj projekat imali veliku podršku grada Beograda.

– Posle 25 godina raznih zahteva koje su građani slali prema nama, mi smo odmah reagovali i jednu ruiniranu ambulantu pretvorili u jednu od najmodernijjih ambulanti u ovom delu Palilule. Juče sam obavešten da smo dobili i lokacijske uslove za izgradnju novog doma zdravlja u Borči, koji će se prostirati na 4.500 metara kvadratnih, koji će biti najsavremeniji dom zdravlja u ovom delu Beograda, a možda i šire – rekao je Jovičić.

Poručio je da će novi dom zdravlja u Borči biti izgrađen u rekordnom roku, kao i ambulanta u Kotežu.

– Tako ćemo i dom zdravlja u Borči završiti u rekordnom roku, jer na ovom prostoru živi više od 150.000 ljudi i uz veliku podrsksu Ministarstva zdravlja već polovinom 2019. imaćemo jedan od najmodernijih domova zdravlja u Borči i rešićemo višedecenijski problem, a to je da građani više neće morati da idu u grad na složenije intervencije pošto će sve imati u tom naselju –

Kako je naveo, to je dokaz da se vodi odgovorna politikom prema sugrađanima.

– Niko ne bi mogao tako nešto da uradi sam, ali svi ujedinjeni na istom zadatku postižemo zaista dobre rezultate – rekao je Jovičić i zahvalio Domu zdravlja Palilula i Skretarijatu za zdravstvo, kao i građanima na strpljenju.

Vrednost izgradnje ambulante u Kotežu je 150.000 evra ,a radove su finansirali opština Palilula, grad Beograda i Dom zdravlja Palilula. Renoviraće se i doma zdravlja u Krnjači, a u planu je i izgradnja zdravstvne stanice u Višnjičkoj Banji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter