Izvor:
01.03.2018 u 19:34
0

KBC Bežanijska kosa dobio rentgen, stižu magnet i skener!

U KBC Bežanijskoj kosi pušten je u rad novi digitalni rentgen aparat, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će ta zdravstvena ustanova do kraja godine dobiti nov skener i magnetnu rezonancu.

Za novi, digitalni rentgen aparat, ali i opremanje prostora, Ministarstvo zdravlja izdvojilo je 20 miliona dinara.

"Posle 20 godina u KBC Bežanijska kosa stigao je rentgen aparat. Adaptiranje prostora bilo je skuplje od samog aparata, jer taj aparatat za rad zahteva specifične uslove, specifičnu izlolaciju, specifičnu ventilaciju", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministar je obećao da će biti rešen i problem nabavke magnetne rezonance i skenera do kraja godine.

On je naglasio da neće biti potreban dodatni novac za opremanje prostora, jer na mestu gde se nalaze postojeći magnet i sklener moćiće i novi aparati da se instaliraju i odmah da počnu sa radom.

"Mislim da je to dobra vest za sve koji gravitiraju prema ovoj zdravstvenoj ustanovi i to će biti jedan od uslova da se smanje liste čekanja za magnetnu rezonancu", naglasio je ministar.

Direktorka KBC Bežanijska kosa dr Marija Zdravković podsetila je da ta zdravstvena ustanova bolnički zbrine oko 15.000 pacijenata godišnje, a da se više od 220.000 pacijenata ambulantno pregleda.

"Zahvaljujem se Ministarstvu zdravlja što su nam omogućili da imamo izuzetne uslove za rad i da naši pacijenti sa malom dozom zračenja dobiju brz i efikasan pregled", naglasila je ona.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter