Izvor:
02.03.2018 u 20:22
0

ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA U VOJVODINI: Uručeni ugovori vredni 400 miliona dinara za nabavku medicinskih aparata i druge potrebne opreme!

Direktorima 18 zdravstvenih ustanova čije je osnivač Pokrajinska vlada uručeni su ugovori vredni 400 miliona dinara za nabavku medicinskih aparata i druge potrebne opreme.

Od tih sredstava planira se nabavka tri nova CT – aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i nova angio – sala za Klinički centar Vojvodine.

Angio-sala predstavlja kapitalnu investiciju i biće sedma po redu na području AP Vojvodine, čime će biti stvoreni uslovi za bolji tretmman neuroloških i kardioloških bolesti.

Ugovore direktorima zdravstvenih ustanova uručio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je kazao da se budžetskim izdvajanjima za tu namenu i zalaganjem samih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, uspelo u procesu zaustavljanja negativnih procesa u zdravstvenom sistemu na teritoriji Vojvodine.

"U narednih 60 dana imaćemo dodatnih milijardu dinara na raspolaganju za dalje nabavke najsavremenije opreme za ceo zdravstveni sistem u Vojvodini. I druge regionalne bolnice će moći da konkurišu za nabavku CT -aparata i uspećemo da nabavimo nove magnetne rezonance za Klinički centar Vojvodine", poručio je Mirović.

On je istakao da će za potrebe zdravstvenog sistema u Vojvodini biti omogućena nabavka najsavremenije medicinske opreme, podsetivši da je Pokrajinska vlada u poslednjih godinu i po dana uspela da pokrene velike investicije.

"Radi se nova zgrada Hitne pomoći u Novom Sadu, u toku je kompletna rekonstrukcija dela Opšte bolnice u Pančevu, nabavljeno je 21 sanitetsko vozilo za manje razvijene opštine, a rekonstruisaće see Klinika za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Klinike za infektivne bolesti i Klinike za bolesti uva, grla i nosa u okviru Kliničkog centra Vojvodine", ocenio je prvi čovek pokrajinske administracije.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković je naveo da je Pokrajinska vlada za unapređenje zdravstva u Vojvodini u prošloj godini obezbedila više od 1,85 milijardi dinara i da se, danas potpisanim ugovorima u vrednosti od 400 miliona dinara, nastavlja sa ulaganjima.

"Ta uložena sredstva najbolje govore o odnosu Pokrajinske vlade prema zdravstvu i svesti o ulozi i značaju opremanja zdravstvenih ustanova najsavremenijom opremom", poručio je Gojković.

On je istakao da je to najveći iznos koji je ikada bio na nekom javnom konkursu ,a koji su organizovale Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, posebno naglasivši da rukovodstva 18 zdravstvenih ustanova moraju da proces javne nabavke sprovedu transparentnno, u skladu sa zakonom i u najkraćem vremenskom roku, kako bi već krajem maja sva nabavljena oprema bila u opticaju.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay, Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter