Izvor:
03.03.2018 u 01:56
0

AMSS UPOZORAVA: Večeras opasnost od ledene kiše i poledice na putevima!

AMSS je večeras upozorio vozače na oprez u vožnji, jer je moguća pojava ledene kiše, kao i poledice na pojedinim putnim pravcima.

U saopštenju se navodi i da su zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na "Horgošu" i "Gradini" po tri sata, a na "Batrovcima" sat vremena.

Usled otapanja snega i leda tokom dana, mokri putevi mestimično mogu postati opasne deonice zbog poledice, jer se temeparatura spušta ispod nultog podeoka, navodi AMS S.

Prema navodima meteorologa, na jugozapadu, jugu, jugoistoku i u centralnim delovima Srbije pada slaba i umerena kiša, u istočnoj Srbiji i ledena kiša, pa se savetuje oprezna vožnja.

AMSS upozorava i da je, ukoliko naiđete na područja zahvaćena kišom, ali i ledenom kišom, potrebno odmah smanjiti brzinu vožnje, a ujedno i udvostručiti bezbedno odstojanje između vozila.

Skreću pažnju i na pojavu odrona.

Na putevima duž stenskih useka i klisura, usled čestih promena vremena su prisutni odroni, te vozači treba i da obrate pažnju i na njih.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter