Izvor:
12.03.2018 u 15:27
0

SMEĆE I PLASTIKU DONELA VODA: Vododstaj Velike Morave opada, nema opasnosti od poplava!

Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje, lagano opada, a Republički hidrometerepološki zavod Srbije za danas upozorava na intenzivno topljenje snega na višim planinama.

Situacija na najvećoj srpskoj reci u Pomoravlju je stabilna, reka se povlači i svaki dan se sve više smanjuje bilo kakva opasnost od poplava, izjavio je načelnik Odelenja za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

Vodostaj Velike Morave kod Vravarina je 179 centimetara i niži je od juče za 48 centimetara, kod Ćupriije je 345 i niži za 34 centimetra, kod Bagrdana (Jagodina) vodostaj je 489 centimatara i niži za 20 centimetara.

Kod Ljubičevskog mosta (Požarevac) vodostaj Morave je u porastu, iznosi 168 centimetara i veći je za devet centimetara, stoji na sajtu RHMZS.

Morava se povlači, ostavljajući u vrbacima i pored nosećih stubova mostova velike količine smeća, pre svega plastične ambalaže.

U vrbacima kod visećeg mosta u Bagrdanu, koji su pod vodom, a Morava mutna i nabujala, otpada i plastične ambalaže je na tone jer ih matica reke nije odnela dalje do Dunava.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SekulaTimotije1

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter