Izvor:
17.03.2018 u 14:33
0

POJAVILE SE BOGINJE U GZZZ: Laborantkinja obolela od morbila!

Svi zaposleni koji su bili u kontaktu s obolelom stavljeni su pod zdravstveni nadzor

Epidemija morbila stigla je i u Gradski zavod za javno zdravlje u Beogradu (GZZZ), pošto su kod jedne laborantkinje klinički potvrđene morbile.

Kako nam je rečeno u GZZZ, svi zaposleni koji su bili u kontaktu s obolelom stavljeni su pod zdravstveni nadzor.

– Zaposlena u laboratoriji u GZZZ pregledana je na Infektivnoj klinici i uspostavljena joj je klinička dijagnoza morbila. Uzorkovali smo joj materijal za laboratorijsku dijagnostiku, ali analize još nisu gotove pa nemamo laboratorijsku potvrdu morbila. Ona ima karakterističnu ospu, ali nije imala simptome bolesti kao što su temperatura, kašalj, sekrecija iz nosa – potvrdila je epidemiolog u GZZZ.

Ona dodaje da su svi zaposleni u laboratoriji koji su u bili u kontaktu s obolelom, njih oko 50, stavljeni pod zdravstveni nadzor.

– Oni imaju slobodu kretanja, dolaziće na posao, radiće s maskama, a ukoliko za desetak dana dobiju temperaturu, rečeno im je da ne dolaze dok se ne utvrdi da li imaju morbile ili neku drugu infekciju.

U Srbiji je registrovano 3.680 slučajeva malih boginja, od kojih je laboratorijski potvrđeno 1.876, dok je 12 osoba preminulo.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Business Day

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter