Izvor:
19.03.2018 u 21:26
0

GRADONAČELNIK MALI OBIŠAO DZ ZVEZDARA: Nova oprema za osobe za invaliditetom!

Dom zdravlja Zvezdara dobio je danas novu medicinsku opremu za osobe za invaliditetom – ginekološki sto, aparat koji pomaže osobama sa teškoćama u disanju i aparat za pomoć u iskašljavanju koji sprečava gušenje.

Primopredaji u toj zdravstvenoj ustanovi prisustvovao je gradonačelnik Siniša Mali, koji je rekao da je jedan od prioriteta unapređenje primarne zdravstvene zaštite, kako bi građani dobili pomoć u domovima zdravlja adekvatno i brzo.

Grad je novu opremu nabavio na inicijativu Udruženja distrofičara Beograd.

– To je mali korak za grad, ali velika poruka da brinemo o svim građanima, – rekao je Mali i zahvalio predsedniku Udruženja Dušanu Trojanoviću na inicijativi.

Trojanović je naveo da je realizacija njihove inicijative dobar primer saradnje Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, Udruženja i zdravstvenih ustanova, koja doprinosi unapređenju zdravlja, osoba sa invaliditetom.

– Ovo bi trebalo da bude praksa, a ne jedinstveni projekat, da grad ulaže u unapređenje zdravstvene zaštite. Na nama je da informaciju o nabavci prosledimo članicama i da ih ohrabrimo da brinu više o svom zdravlju, – rekao je Trojanović.

Direktorka Doma zdravlja Zvezdara Dragana Balanović navela je da je ta ustanova spremna da učestvuje u budućim sličnim projektima i pozvala i druge zdravstvene ustanove da se odazovu sličnim inicijativama.

Gradonačelnik Beograda je istakao i da su građani, glasanjem u projektu "Da se radi i gradi po tvom", upravo kao prioritet izabrali ulaganje u objekte primarne zdravstvene zaštite, pa će 200 miliona dinara ove godine, uz postojeći budžet, biti uloženo u domove zdravlja i ambulante.

Naveo je i da ove godine slede dalja nabavka opreme, zapošljavanje mladih, izgradnja ambulante u Ugrinovcima, novog krila DZ u Obrenovcu, doma zdravlja u Borči, kao i ambulante na Konjarniku, u Višnjičkoj banji.

– Sve to radimo da bi građani imali primarnu zdravstvenu zaštitu u komšiluku, koja će biti savremeno opremljena, – zaključio je Mali.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter