Izvor:
23.03.2018 u 00:02
0

NOVI ZAKON: Uvodi se DNK registar za rasvetljavanje krivičnih dela!

Zakonom o DNK registru koji je usvojen u parlamentu predviđeno je uvođenje takvog registra koji će se koristiti u vođenju krivičnog postupka, rasvetljavanju krivičnih dela i utvrđivanju identiteta nestalih ili nepoznatih osoba.

Identifikacija osoba po osnovu DNK veštačenja smatra se najefikasnijom tehnikom u identifikaciji osoba, a nezamenljiva je, prema rečima resornog ministra Nebojše Stefanovića, prilikom rasvetljavanja i dokazivanja nasilničkih krivičnih dela.

Ministar je naveo i da će nacionalni DNK registar u punom kapacitetu biti uspostavljen u roku od dve godine od stupanja zakona na snagu.

Skupština je usvojila i Zakon o evidenciji i obradi podataka u oblasti unutrašnjih poslova koji unapređuje sistem vođenja i obrade podataka i evidencije, a u isto vreme obezbeđuje efikasno vođenje postupka zbog kojeg se podaci i obrađuju.

Poslanici nastavljaju glasanje o 32 predložena zakona.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter