Izvor:
24.03.2018 u 14:12
0

AMSS: Saobraćaj širom Srbije bez zastoja, kolovozi očišćeni, na put bez zimske opreme ne krećite!

Saobraćaj u Srbiji jutros se odvija bez zastoja i uz dobru prohodnost puteva, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

AMSS navodi da su postepeni prestanak padavina i neprestani rad zimske službe na čišćenju i uklanjanju snega sa puteva doprineli dobroj prohodnost puteva prvog i drugog prioriteta, a da su u nižim predelima kolovozi mokri, pod raskvašenim ili mesimično ugaženim snegom. Prema informacijama štaba zimske službe, autoputevi su dobro očišćeni pa se saobraćaj na njima obavlja bez zastoja.

Dobra prohodnost puteva je i u nižim predelima gradova Valjevo, Kruševac, Kragujevac, Užice i Novi Pazar.

Na putevima drugog prioriteta u ovim područjima, kao i na putevima u planinskim predelima ima snega na putu do pet centimetara Na području zaječarskog okruga zbog vetra koji duva promenljivim intenzitetom dolazi do formiranja snežnih nanosa na prevojima, a AMSS upozorava vozače da mokar kolovoz povećava zaustavni put vozila.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta, osim na graničnom prelazu "Horgoš" gde su zadržavanja na ulazu u Srbiju oko 60 min. Za teretna vozila zadržavanja na graničnom prelazu "Horgoš" na izlazu iz zemlje su oko 120 minuta.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put. Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se vozačima savetuje oprez.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter