Izvor:
16.04.2018 u 19:55
0

FON: Brnabić otvorila svetsko takmičenje BBIC C!

Svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Busineš International Case Competition (BBIC C) na kojem učestvuje 20 timova studenata iz celog sveta danas je svečano otvoreno na Fakultetu organizacionih nauka (FON) u Beogradu. Otvarajući takmičenje predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poželela je dobrodošlicu takmičarima sa prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola i istakla da je BBIČ jedno od 12 najprestižnijih međunarodnih takmičenja u studiji slučaja.

Premijerka je podvukla da je obrazovanje na vrhu liste prioriteta Vlade Srbije i osnova svakog uspešnog društva.

– Verujem da možete da uđete u top 10 ili 5 svetskih takmičenja, a Vlada Srbije će nastaviti da vas podržava jer se BBIC C savršeno uklapa u našu viziju obrazovanja za budućnost – poručila je Brnabić.

Ona je ukazala da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkogh razvoja sprovodi značajne reforme obrazovanja sa ciljem da se deca i mladi nauče kako da razmišljaju, a ne šta da misle.

– Sproveli smo niz zakonskih promena kako bi znanje približili privredi, uveli smo dualno obrazovanje, podržavamo preduzetnički duh i želimo da naši studenti nauče kako da pokrenu svoje kompanije – kazala je premijerka.

Govoreći o značaju reformi obrazovanja Brnabić je navela da je tokom zvanične posete Londonu najvažniji sastanak imala sa predstavnicima rudarske kompanije "Rio Tinto" s kojima je, kaže, razgovarala o zajedničkom projektu "Jadar" i rudi kriptonit pronađenoj kod Loznice.

– To je novi mineral i može da bude mineral budućnosti. Nama su zato potrebni ljudi koji razmišljaju van uobičajenih okvira, koji će biti donosioci odluka i koji se neće plašsiti nepozntaog – istakla je Brnabić.

Osnivač i direktor BBIC C-a Vesna Damnjanović istakla je da je ti jedino takmičenje koje ima snažnu saradnju sa Vladom Srbije i zahvalila premijerki, predsedniku Srbije i ministru prosvete na podršci.

– Oni su prepoznali našu vrednost i guraju nas napred. Misija ovog takmičenja je da podržavamo vrhunske talente i ideje. Ovde su danas najbolji studenti FON-a i sa svetskih univerziteta – navela je Damjanović.

Ona je dodala da uspeh takmičenja BBIC C ne bi bio moguć bez podrške FON-a i njegovog rukovodstva. Na međunarodnom takmičenju čije će finale biti održano 21.aprila učestvuje 20 timova iz SAD, Kanade, Danske, Libana, Hrvatske, Tajlanda, Hong Konga, Singapura, Mađarske, Nemačke, Australije i Srbije.

Šarlin sa Univerziteta Queens u Kanadi peti put učestvuje na takmičenju BBIC C.

– Očekujem zanimljive i izazovne zadatke kada je reč o studijama slučaja, kao i da ću naučiti mnogo o biznisu u Srbiji. Nadam se da ću imati priliku da saznam nešto i o srpskoj kulturi i da ću upoznati divne ljude – rekla je Šarlin.

Student iz Biznis škole u Kopenhagenu kaže da očekuje da jaku konkurenciju na ovpogodišnjem takmičenju budući da učestvuje najviše timova do sada.

– Jedva čekam da startuje program i da odmerimo snage – poručio je takmičar iz Danske.

Student iz Tajlanda kaže da očekuje da će u Beogradu upoznati talentovane studente iz celog sveta i sa njima razmeniti iskustva i znanja o rešavanju poslovnih studija slučaja.

– Ovo je prilika i da upoznam i steknem nove prijatelje iz svih krajeva sveta – rekao je gost iz Tajlanda.

Inače, studenti će se na ovogodišnjem takmičenju suočiti sa tri realna poslovna izazova, a svoja rešenja predstaviće žiriju od 63 člana koji čine menadžeri i konsultanti vodećih kompanija u Srbiji. Priliku da organizuje ovakvo takmičenje FON je dobio na osnovu rezultata koje su studenti tog fakulteta ostvarili na svetskim takmičenjima u rešavanju poslovnih studija slučaja širom sveta prethodnih pet godina. Osim studenata i profesora FON-a svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici vodećih kompanija u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/SerbianPM

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter