UNAPREĐENJE BILATERALNE SARADNJE: Brnabić i Krečman na sednici komisije Srbija-Baden-Virtenberg!

 

 

 Predsednik Vlade nemačke savezne pokrajine Baden-Virtemberg Vinfrid Krečman sa privrednom delegacijom nastaviće posetu Srbiji, a sa premijerkom Anom Brnabić govoriće na Završnoj plenarnoj sednici petog zasedanja Zajedničke komisije Srbija - Baden-Virtemberg.

 Zajednička komisija Srbija - Baden-Virtemberg formirana je u cilju unapređenja bilateralne saradnje, kroz realizaciju zajedničkih projekata u brojnim oblastima: evropska pitanja, državna administracija, unutrašnja bezbednost i policija, komunalna saradnja, privreda i finansije, telekomunikacije, infrastruktura, energetika i saobraćaj, životna sredina, vodoprivreda i poljoprivreda, kao i u oblastima nauke i istraživanja, obrazovanja, kulture i socijalnih pitanja.

 Kako je saopšteno, po završetku plenarne sednice, premijerka Brnabić sastaće se sa Krečmanom. Krečman je najavio da će privredna delegacija posetiti i nemačku firmu Boš koja je u proizvodni pogon u Srbiji uložila 70 miliona evra, te da će tokom boravka u Srbiji biti reči o potencijalima za proširenje ekonomskih odnosa.

 Cilj njihove posete je, kako je juče rekao, da se ojača blisko partnerstvo između Srbije i Nemačke i dva naroda. Delegacija nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, koju predvodi premijer Krečman posetiće danas i Univerzitet u Novom Sadu. Krečman se juče sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a sinoć je priredio prijem kojem je prisustvovala premijerka Ana Brnabić.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost