Izvor:
20.04.2018 u 20:38
0

STEFANOVIĆ: Nećemo dozvoliti okupljanja u Hrtkovcima! ŠEŠELJ: MUP nema nadležnost da nas zaustavi!

Policija neće dozvoliti bilo kakva okupljanja u Hrtkovcima, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Više političkih organizacija je najavilo moguće skupove u Hrtkovcima, a država Srbija neće dozvoliti ugrožavanje javnog reda i mira i bilo kakvih sloboda građana, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinara da li će MUP dozvoliti održavanje političkih skupova u tom mestu.

Što se nas tiče, građani mogu da budu potpuno mirni i spokojni, a politički skupovi mogu da se manifestuju u Skupštini i neka tamo, na zakonom predviđen način, narodni poslanici sučeljavaju svoja mišljenja – rekao je ministar.

Stefanović je poručio da neće dozvoliti da se to dešava na ulici.

S druge strane, Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj je rekao da MUP nema nadležnost da nešto dozvoljava ili nedozvoljava.

Ako se ispune zakonski uslovi za zabranu, onda mogu da zabrane. Oni nemaju nijedan zakonski uslov da se miting zabrani – rekao je Šešelj

On je kazao da će se SRS na vreme žaliti na odluku ako miting bude zabranjen. "Ali mi idemo tamo".

Prema njegovim rečima, ako postoji faktor rizika onda oni moraju da odbore skup onome ko je prvi prijavio, a onima koji kasnije prijavili skupove da im kažu da odrede neki drugi dan.

Prvi smo mi prijavili i mi garantujemo za bezbednost skupa. Ispunjavamo sve uslove, i redarsku službu i sve što je potrebno – rekao je Šešelj.

informer.rs/novosti.rs
Foto: Twitter/GagiNovakovic, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter