Izvor:
25.04.2018 u 19:15
0

PROTEST PROSVETARA: Traže jedinstvene platne razrede i povećanje plata!

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovali su danas ispred Vlade Srbije sa zahtevom za uvođenje jedinstvenih platnih razreda i povećanje plata u ovoj godini dva puta po deset odsto.

Predsednica tog sindikata Jasna Janković rekla je da se predlogom Zakona o zaposlenima u javnim službama prosveta našla u osmom platnom razredu, gde je napredovanje tako postavljeno da bi najveća plata mogla biti manja nego što je sada.

"Ako usvoje da platni razredi budu onakvi kakve su ih oni sada zamislili, očekujte od 1. januara naredne godine manje plate", rekla je Janković na protestu.

Unija traži i da se zaposlenima u prosveti isplate i četiri Svetosavske nagrade, kao i da se isplate dugovanja zaposlenima koji su unosili podatke u bazu podataka Dositej.

U školama članicama tog sindikata danas nije bilo prekida nastave, ni skraćenja časova. Nakon protesta ispred Vlade Srbije članovi Unije prošetali su do Ministarstva prosvete.

Tokom protesta bio je zaustavljen saobraćaj u Nemanjinoj ulici, dok se u Kneza Miloša otežano kretao.

Izvor: Kurir
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter