Izvor:
25.04.2018 u 19:26
0

PREMIJERKA BRNABIĆ: Prosveta i obrazovanje su apsolutni prioritet!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će prosveta i obrazovanje i dalje biti prioritet vlade, ali da bi bilo neozbiljno da u ovom trentuku govori o procentu povećanja plata zaposlenih u prosveti.

"Što se tiče povećanja plata provesti, pokazali smo u godinama iza nas da je prosveta apsolutni prioritet, i u mom ekspozeu i u svemu što smo nakon toga radili, nedvosmileno je jasno da su prosveta i obrazovanje prioritet", rekla je Brnabić upitana o zahtevu da se plate u prosveti do kraja godine povećaju dva puta po 10 odsto.

Navela je da je od uvođenja mera fiskalne konsolidacije 2014. godine prosveta imala najveće povećanje plata, koje je kumulativno iznosilo 20 odsto.

"Nastavićemo da idemo tim putem. Prosveta će nastaviti da bude prioritet i u ovom trenutku potpuno bi bilo neozbiljno da pričam o procentima, ali takođe ono što je nama važno da idemo dalje u reformi sistema plata i da nagrađujemo ljude po kvaltetu posla koji obavljaju i učinku", kaže Brnabić.

To je, ističe, ona reforma od koje mi nećemo odustati.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/Тovarisc Lanke

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter