Izvor:
16.05.2018 u 23:30
0

TRIVANI I GRADONAČELNIK ZRENJANINA: Uspostavljanje sistema prečišćavanja otpadnih voda predstavlja preduslov za ostvarivanje kvalitetnije životne sredine!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem razgovarao o najznačajnijim pitanjima zaštite životne sredine u ovoj lokalnoj zajednici, a posebno o rešavanju pitanja prečišćavanja otpadnih voda.

Uspostavljanje sistema prečišćavanja otpadnih voda predstavlja preduslov za ostvarivanje kvalitetnije životne sredine i obezbeđivanje zdravijih uslova života stanovnika Zrenjanina, složili su se sagovornici. U saopštenju sa navodi da je pitanje kvaliteta voda na ovom području naročito složeno, a nakon višedecenijskih problema u ovoj oblasti, traženje rešenja za poboljšanje kvaliteta voda, više nego urgentno.

Ministar Trivan je izrazio punu podršku lokalnoj samoupravi u rešavanju ključnih ekoloških problema.

"Ministarstvo zaštite životne sredine će ukazati svaku moguću stručnu i drugu pomoć Zrenjaninu u rešavanju najvećih ekoloških problema koji narušavaju kvalitet življenja njegovih stanovnika već duži niz godina. Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće učinjen veliki pomak, ne samo u unapređenju kvaliteta života Zrenjaninaca, nego i potvrda napretka u zaštiti životne sredine Srbije u celini", istakao je ministar.

Na sastanku je dogovoreno da se nastavi rad na analizi aktuelnog tehničkog predloga, a istovremeno nastaviće se sa iznalaženjem najboljeg načina finansiranja i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Zrenjaninu.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter