Izvor:
31.05.2018 u 12:47
0

RAKIĆ SAOPŠTAVA: Most na Ibru neće biti otvoren zbog bezbednosti

Ovo pitanje, takođe po Briselskom sporazumu direktno je uslovljeno prethodnim potpisivanjem memoranduma o razgraničenju opština na severu i jugu Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do

BEOGRAD – Otvaranje Glavnog mosta na Ibru nije na dnevnom redu Severne Kosovske Mitrovice, izjavio je gradonačelnik te opštine Goran Rakić.

On ističe da je još u toku rekonstrukcija mosta, a osim toga procena je da se i dalje, pored tehničkih, nisu stekli ni bezbednosni uslovi za otvaranje ovog mosta koji spaja severni, srpski, i južni albanski deo grada.

Revitalizacija ovog objekta počela je pre dve godine, a pitanje je kada bi mogao da bude pušen u saobraćaj, iako je nedavno završen kružni tok na severnoj strani i asfaltirane ulice koje vode ka multietničkim naseljima Bošnjačka mahala i Tri solitera, u Kolašinskoj ulici.

– Ovo pitanje, takođe po Briselskom sporazumu direktno je uslovljeno prethodnim potpisivanjem memoranduma o razgraničenju opština na severu i jugu Kosovske Mitrovice, u selu Suvi Do.

– Sve najave o kojima govore albanski mediji i gradonačelnik južne Mitrovice Agim Bahtiri koriste se za unutrašnje političke aktivnosti. Siguran sam da i oni dobro znaju šta piše u sporazumu – kaže Rakić.

On je time odgovoriio na izjavu Bahtirija da se "namerno odlaže" otvaranje mosta kako bi se ponovo otvorio dijalog o definisanju granice u selu Suvi Do i da "sever neće moći da dobije ni centimetar više".

– Šetalište ostaje kao što je i dogovoreno, u ulici Kralja Petra, i nema nikakvog izmeštanja. Duž cele pešacke zone biće postavljene klupe i ostali mobilijar.

Ovih dana asfaltiramo Ulicu Lole Ribara, postavljamo trotoare i novu rasvetu, a uređujemo i saobraćajnice, kaže Rakić i tako odgovara na tvrdnje koje su se u Mitrovici pojavile prethodnih dana da će pešačka zona iz ulice kralje Petra biti izmeštena u Lole Ribara.

Kurir

Foto: Twitter/ANADOLU AGENCY

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter