Izvor:
04.06.2018 u 17:38
0

UPOZORENJE: Oprezno vozite tek dolazi period odmora!

Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo je 188 osoba, izjavio je direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, upozorivši da tek predstoji period godine koji odnosi najviše žrtava. On je apelovao na vozače da budu pažljiviji tokom vožnje.

– Dobro je što su preduzete određene mere, pre svega na Koridoru 10, kako bi se smanjila brzina i smanjio broj saobraćajnih nezgoda koje izazivaju pre svega vozači koji su u tranzitu, ali moramo da budemo svesni da zbog trenutka nepažnje može da se dogodi da stradamo mi, da strada cela naša porodica i da se sve greške u saobraćaju jako skupo plaćaju – rekao je Okanović.

Prema njegovim rečima, broj od 188 žrtava je za 10 odsto manji nego u istom periodu prošle godine, ali je i dalje veliki broj. On je podsetio da je 1. juna stupio na snagu novi zakon koji je pooštrio kazne za nasilničku vožnju.

– Recimo onaj ko bude zatečen sa više od dva promila alkohola u krvi ne samo da će dobiti najmanje 30 dana zatvora, već će dobiti pored toga i novčanu kaznu od najmanje 120.000 dinara – rekao je Okanović.

Upitan da prokomentariše koliko na broj saobraćajnih nesreća utiče kvalitet saobraćajnica, Okanović je rekao da su promenama načina evidentiranja saobraćajnih nezgoda došli do podataka koji su mnogo više realni nego što je to nekada bilo – dakle put kao uticajni faktor se javlja u 16 odsto saobraćajnih nezgoda.

– To je mnogo više nego pre zato što se promenila metodologija evidentiranja saobraćajnih nezgoda, dakle dobijamo polako onu realnu sliku, a to je da naše saobraćajnici ipak nisu toliko bezbedne", rekao je on.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter