Izvor:
07.06.2018 u 00:47
0

BRNABIĆ: Univerzitetet u Kragujevcu primer vladavine prava!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabic zadovoljna je načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava.

– Ovo je primer vladavine prava i molim sve da to uzmu o obzir sledeći put kada kritikuju vladavinu prava – rekla je ona novinarima u Beogradu.

Premijerka je ocenila da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokazalo ogroman stepen odgovornosti, hrabrosti, strpljenja, tolerancije i poštovanja vladavine prava.Kako je dodala, to ministarstvo je poslednje koje je trebalo da se umeša u ovaj slučaj.

– Žao mi je što je došlo do toga da Ministarstvo prosvete mora da reaguje. Mi svi moramo da poštujemo autonomiju univerziteta, ali autonomija sa sobom nosi ogroman stepen odgovornosti i žao mi je što senat i Univerzitet u Kragujevcu nisu pokazali tu odgovornost – rekla je Brnabić koja se nada da više neće dolaziti do ovakvih slučajeva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je autonomija univerziteta kategorija koju ne treba zanemarivati i istakao da je u ovom slučaju reč o zloupotrebi te autonomije, te da su se određeni organi na samom univerzitetu ponašali "takođe bahato".

Inače, rektor Univerziteta u Kragujevcu Nebojša Arsenijević je smenjen, a razlog za to je neponištavanje doktorske diplome njegovog sina koji je upisao doktorske studije dok još nije završio osnovne.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter