Izvor:
09.06.2018 u 00:56
0

BLOKIRANI PUTEVI USPORAVAJU HITNU POMOĆ: Potrebno vise vremena za transport pacijenata kojima je potrebna medicinska nega!

Službe za hitnu medicinsku pomoć iz više gradova Srbije saopštile su da usled blokada saobraćajnica u više gradova njihove ekipe moraju da traže alternativne trase kako bi odgovorili na pozive građana i nadležnih službi za pružanje hitnih lekarskih intervencija i da je zato potrebno više vremena da bi se ukazala pomoć pacijentima.

– Obaveštavamo javnost Srbije da nadležni u ovim službama ukazuju i da će na ovaj način biti potrebno vise vremena za transport pacijenata kojima je potrebna hitna medicinska nega u nekoj od zdravstvenih ustanova – navodi se u saopštenju službi za hitnu medicinsku pomoć.

Oni podsećaju da vozila hitne pomoći u intervenciji imaju apsolutno prvenstvo prolaza, što u slučaju blokade saobraćajnica nije ostvarivo. Službe za hitnu pomoć izdale su danas saopstenje povodom blokada saobraćajnica u gradovima sirom zemlje izazvanih protestima zbog povećanja cene goriva.

Saopštenje su potpisale hitne pomoći iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Lazarevca, Dom zdravlja Obrenovac, kao i zdravstveni centri Aranđelovca, Vranja, Negotina, Uzica, Knjazevca, kao i domovi zdravlja Leskovca, Prokuplja, Kraljeva, i Novog Pazara.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter