Izvor:
09.06.2018 u 01:28
0

PROTEST ZBOG CENE GORIVA: Siniša Mali u ponedeljak razgovara sa MMF-om o mogućnostima za umanjenje akciza!

Građajni nezadovoljni cenom goriva blokirali su danas na sat vremena svojim vozilima ključne saobraćajnice u više gradova u Srbiji. .

Protest održan između 17.00 i 18.00 sati se na pojedinim mestima u prestonici poklopio sa uobičajenim gužvama petkom popodne kao što je slučaj, na primer, na autoputu preko Gazele gde je u to vreme i inače "krkljanac". Tako su zaustavljanjem vozila blokirali saobraćaj na auto-putu u pravcu ka Zagrebu.

Sa nekoliko strateški postavljenih i zaustavljenih automobila bila je "zatvorena" i Slavija zbog čega su zaustavljene "trole", dok su ulice Kneza Miloša i Kralja Milana bile prohodne i saobraćaj se odvijao normalno. Protestovala je nekolicina vozača i kod Sava centra u Novom Beogradu. Kako kažu u policiji, jedino je na Gazeli bio zaustavljen saobraćaj, dok je u drugim delovima grada bilo sporadičnih zaustavljanja vozila.

Osim u Beogradu, vozači su svoj protest iskazali i u Novom Sadu, Somboru, Požarevcu, Leskovcu, Nišu, Pančevu, Šapcu i Novom Pazaru gde je bilo i blokade pojedinih saobraćajnica.

Vozači suu Novom Pazaru blokirali petlju na izlazu iz grada, magistralni put koji povezuje Novi Pazar sa Raškom. Takođe, u Preljini kod Čačka više desetina vozila blokiralo je kružni tok i tom prilikom saobraćaj na Ibarskoj magistrali je bio zaustavljen na sat vremena.

Vozači su protestovali zbog visokih cena goriva, a u Srbiji je prosečna cena benzina prešla 150 dinara, dok je dizel skuplji od 160 dinara. Inače, prema pisanju medija bezolovni benzin je najskuplji u Grčkoj – 1,54 evra, dok je najjeftiniji u Bosni i Hercegovini – 1,09 evra. Kada je reč o dizelu, jedino je u Albaniji (1,42 evra) skuplji nego u Srbiji.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će se sa MMF-om u ponedeljak razgovarati između ostalog i o mogućnostima za umanjenje akciza na gorivo.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter