Izvor:
03.05.2016 u 13:16
0

DANAS OBLAČNO SA KIŠOM: Evo kada nas očekuje LEPŠE VREME

U Srbiji će danas biti oblačno sa kišom, a vetar slab i umeren, na jugu i istoku povremeno i jak, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura biće od 7 do 12 C, najviša dnevna od 10 C na jugu do 17 C na severu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će danas biti oblačno, povremeno sa kišom. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 11 C, najviša dnevna oko 14 C.

Prema prognozi vremena za narednih sedam dana, u sredu će biti oblačno sa kišom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima sa tendencijom slabljenja padavina.

Do kraja perioda promenljivo oblačno i toplije, ponegde sa kratkotrajnom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Upozorenje: Očekuje se 20 do 50 mm kiše po m2

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) Goran Mihajlović istakao je da se danas i sutra očekuju dalje padavine.

Najavljene količine padavina bile bi između 20 i 50 milimetara, pre svega u centralnim, istočnim i južnim krajevima, dok bi na istoku lokalno mogle biti i nešto više od prognoziranih, rekao je Mihajlović .

U ostalim delovima zemlje očekuje se da padne između 10 i 30 milimetara, dodao je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je, zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.

S obzirom da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji, ona je pozvala nadležna javna preduzeća i agencije da preduzmu sve plansko-preventivne mere i budu spremne da reaguju u skladu sa razvojem situacije.

Hidrolog RHMZ-a Dejan Vlatković ističe da u ovom trenutku nema opasnosti, jer su reke u nivou srednjih i niskih vodostaja.

Naglašava da će na području zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Srbije biti umerenih i većih porasta vodostaja, sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplave.

U bujičnim vodotokovima reka na tim područjima, dodaje, moglo bi da dođe do manjih lokalnih izlivanja. "Dali smo upozorenje pre tri dana i javna preduzeća su preduzela neophodne mere", rekao je Vlatković.

Poboljšanje hidrološke situacije se očekuje od četvrka, dodao je Vlatković.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter