Izvor:
20.06.2018 u 15:18
0

ZAVRŠENO POLAGANJE TESTOVA ZA MALU MATURU: Osmaci konačno mogu da odahnu!

Maturanti osnovnih škola u Srbiji konačno mogu da odahnu.

Kombinovanim testom, u kojem su bila pitanja iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, danas je završeno polaganje male mature, a prvi utisci nakon polaganja bili su pozitivni, jedino što osmaci zameraju sastavljačima testa jeste što nije bilo nijednog pitanja o Nemanjićima.

Pre polaganja kombinovanog testa, učenici iz Osnovne škole „Drinka Pavlović“ najviše su se plašili pitanja iz fizike i hemije. Međutim, kada su izašli iz sale, rekli su nam da su onim što su uradili veoma zadovoljni.

Bio je čak lakši od probnog. Istorija mi je bila najlakša, jer je trebalo da prepoznamo ličnost sa slike i svi smo pogodili da se radi o Dositeju Obradoviću. Iznenađujuće je i to što je hemija bila baš laka – rekla nam je A. L., maturantkinja ove škole, dodajući da je srećna što je konačno kraj.

Kako kažu, to šta je kome bilo lako, a šta teško, najviše zavisi od toga „kako je kome koji predmet išao od ruke kroz školovanje“. Nekim maturantima je biologija zadala najveću muku jer je iz tog predmeta bilo najviše zadataka.

Imali smo Venov dijagram, gde je bilo potrebno poznavanje osobina živih bića. Sa jedne strane treba upisati šta važi za kukuruz, a sa druge strane šta važi za vrapca, a onda koje su im osobine zajedničke – rekao nam je Đ. R., maturant Osnovne škole „Skadarlija“.

Njegov drug iz klupe misli da će na ovom testu osvojiti maksimalni broj poena i da je razlog zašto su pitanja bila „laka“ to što su se svi dobro spremili.

Očekivali smo teži test, pa smo dosta učili. Mislim da se trenutno svi osećamo kao da nam je teg od 100 kila pao sa leđa, ali svi nam je krivo što nije bilo nijednog pitanja o Nemanjićima. To je naša istorija! – rekao nam je M. T.

Maturanti su se ove godine za kombinovani test uglavnom spremali pomoću zbirke zadataka, testova od prošlih godina, ali i pomoću svezaka i udžbenika za niže razrede. Takođe, mnogi đaci su iskoristili i internet kao pomoć pri učenju. Pozitivno za sve đake i roditelje je to da ne postoji šansa da neki maturant ostane bez svog mesta u srednjoj školi jer ove godine slobodnih mesta ima više nego učenika.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter