Izvor:
24.06.2018 u 12:53
0

MINISTARSTVO ODBRANE: Vojska nastavlja da obnavlja svoje objekte!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji Mubarak Al Daheri obišli su Ergelu "Karađorđevo" Vojne ustanove Morović i radove na adaptaciji objekata koji su u toku.

Vulin je zahvalio Ujedinjenim Arapskim Emiratima jer su donacijom pomogli u obnovi vojnog konjarstva.

– Vojska Srbije neće napustiti nijedan svoj objekat koji zaslužuje da se obnovi. Vojska Srbije će nastaviti da ulaže i da obnavlja sve ono što je, mogu da kažem, namernom nebrigom i namernom željom da se vojska umanji i unizi, bilo ostavljeno sa strane. Ergela "Karađorđevo" zaslužuje da se obnovi i da bude u upotrebi svim građanima Srbije – rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, ulaganje u Vojsku je ulaganje u kvalitet i bolji standard svakog građanina Srbije.

– Kada Vojska obnovi svoju ergelu i svoje sportske kapacitete od toga će imati korist i lokalna samouprava, baš kao i svaki posetilac, ljubitelji sporta i budžet Republike Srbije. Sve što Vojska radi i sve što obnavlja, obnavlja sopstvenim sredstvima i sopstvenim snagama. Naša pamet, stručnjaci i ustanove rade sve ono što se obnavlja u Vojsci Srbije. Vojska Srbije pokazuje da je u stanju ne samo da brine o sebi, već da brine i o kvalitetu života svih građana u našoj zemlji i tako će nastaviti da se ponaša – poručio je Vulin.

Upravnik Ergele „Karađorđevo“ Nebojša Zlatanović rekao je da su posle više od 50 godina započeli radovi na adaptaciji objekata u ergeli kako bi se poboljšali uslovi života i rada, i grla i ljudi smeštenih na ovom prostoru.

– U planu je uređenje i hipodroma, s ciljem održavanja manifestacije koja je ponovo od ove godine uvedena da bude tradicionalna, a to su galopske trke u septembru. Sve je to prvenstveno zahvaljujući angažovanju ministra odbrane, ali i Uprave za infrastrukturu, Vojnograđevinskog centra i Vojnograđevinske ustanove koji izvodi ove radove. Ministar je uvideo da je ovo zaista jedan potencijal kojeg treba sačuvati, obnoviti, odnosno da je ovo jedan biser kome treba vratiti stari sjaj – istakao je Zlatanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter