Izvor:
05.07.2018 u 11:58
0

Siniša Mali potvrdio: Srbija dobija nacionalni stadion kod Ostružnice!

Srbija će dobiti Nacionalni stadion koji će biti izgrađen kod Ostružnice, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali.

Govoreći o daljem finansiranju infrastruktire, Mali rekao je i da je u planu izgradnja novog nacionalnog stadiona, koji će se graditi kod Ostružnice.

"To nije samo izgradnja stadiona, već ulaganje u sportsku infrastrukturu. Nema razloga da Srbija ne bude domaćin nekog evropskog ili svetskog prvenstva. Tako ćemo zemlju promovisati na lepši način i privući turiste", istakao je Mali.

Projektantska kuća "Fenwick Iribarren Arćitects" će se baviti izradom projekta za izgradnju Nacionalnog stadiona, a ona bi trebalo da počne ove godine.

Još dok je Mali bio gradonačelnik, obavljeni su razgovori sa predstavnicima projektantske kuće koja je radila veliki broj stadiona u Evropi i svetu po standardima UEFA.

"Ovo je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, koji će umnogome promeniti sportsku sliku Beograda. S obzirom na to da predviđamo izgradnju stadiona za 60.000 gledalaca, što je ozbiljan kapacitet, moći će da se organizuju i finalne utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope. To upravo i jeste naš cilj, da Beograd dobije moderan stadion na kojem mogu da se organizuju sportski događaji po najvišim kriterijumima UEFA, kako bi u nekom trenutku Beograd bio domaćin finala Lige šampiona ili Lige Evrope, kao što je ove godine bila organizovana utakmica Superkupa u Skoplju u kojem su igrali najbolji klubovi na svetu – Real Madrid i Mančester Junajted", istakao je Mali tada.

Pre nekoliko godina predsednik Srbije, a tadašnji premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će Vlada izdvojiti 150 miliona evra za izgradnju stadiona.

b92.net
Foto: FS Srbije, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter