Izvor:
13.07.2018 u 14:07
0

MIHAJLOVIĆ: Projekti sa UNICEF-om od velikog značaja za Srbiju!

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović primila je danas u oproštajnu posetu direktora kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Loa i tom prilikom je zahvalila na podršci i pomoći Srbiji svih prethodnih godina.

"Projekti koje smo zajedno realizovali, pre svega u oblasti ranih dečijih brakova i rodne ravnopravnosti, od velikog su značaja za našu zemlju", kazala je Mihajlović i poželela uspeh Sen-Lou u novim poslovnim poduhvatima.

Sen-Lo je zahvalio Mihajlović na posvećenom i predanom radu kada je poboljšanje položaja žena i dece u pitanju, rekavši da su žene ogroman potencijal koji može doprineti ekonomskom razvoju svake zemlje, saopšteno je iz kabineta potpredsednice Vlade.

"Nasilje nad ženama, rani dečiji brakovi i rane trudnoće su teme koje me kao ljudsko biće, oca i profesionalca pogađaju. Drago mi je da ćete pružiti podršku Nacionalnoj koaliciji za prevenciju i suzbijanje ranih brakova, koju je inicirao UNICEF nedavno", kazao je Sen-Lo.

Dodao je da ministarku Mihajlović vidi kao liderku koja taj proces može da vodi.

Na sastanku je bilo reči i o Istraživanju o višestrukim pokazateljima položaja žena i dece (MICS) koje Srbija realizuje po šesti put.

Sagovornici su se složili da će Srbija kroz MICS dobiti vredne podatke o položaju žena i dece u Srbiji, posebno iz romske populacije, koji će joj pomoći u kreiranju javnih politika i mera da se njihov položaj poboljša.

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter