Izvor:
03.08.2018 u 10:38
0

PRAVOSNAŽNA PRESUDA APELACIONOG SUDA U NOVOM SADU: Ćerku iselili iz kuće u Kuli zbog maltretiranja majke!

Jedna od najupečatljivijih presuda po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici je odluka suda u Kuli prema kojoj je majka uspela da iseli ćerku iz porodične kuće u Vrbasu zbog porodičnog nasilja.

Naime, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Novom Sadu, kojom je potvrđena prvostepena presuda, ćerki je naloženo da se iseli iz porodične kuće, a izrečene su joj i mere zaštite prema kojima joj je zabranjeno približavanje majci na udaljenosti manjoj od 500 metara i pristup kući na istoj udaljenosti.

Takođe joj je zabranjeno da na bilo koji način uznemirava majku i naloženo joj je da da se suzdržava "od svakog drskog, zlonamernog i bezobzirnog ponašanja kojim ugrožava telesni integritet, duševno zdravlje ili spokojstvo tužilje (majke)".

Ove mere zaštite od nasilja u porodici, prema odluci suda će trajati godinu dana od dana izricanja, a mogu se produžiti sve dok ne prestanu razlozi zbog kojih su određene. Ćerka je presudom takođe obavezana da majci na ime sudskih troškova plati 126.000 dinara, navodi se u presudi.

Na ovu odluku ćerka je preko advokata zatražila reviziju presude, ali je Vrhovni kasacioni sud (VKS) taj zahtev odbio kao neosnovan u junu ove godine.

Presuda je, zajedno sa odlukom VKS objavljena na sajtu tog suda, bez imena tužilje i tužene (majke i ćerke).

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter