Izvor:
10.08.2018 u 16:52
0

DO SADA NA METI ŠEST PUTA: Ponovo kamenovana škola u Rabovcu!

Osnovna škola "Braća Aksić" u Rabovcu u opštini Lipljan na Kosovu i Metohiji, koju pohađa desetak srpskih đaka, ponovo je bila meta napada tokom kojeg su nepoznati napadači kamenicama polomili prozore na zgradi, izjavio je danas predsednik Komiteta za zajednicu opštine Lipljan Boban Jovanović.

Jovanović je podsetio da je ta škola, koju pohađaju i srpski i albanski osnovci, do sada kamenovana oko šest puta, kao i da su jednom pokušali da je zapale.

– Pre tri ili četiri dana polomljena su tri prozora, a četvrti je najverovatnije polomljen preksinoć. Ne možemo to precizno da znamo, jer nemamo noćnog čuvara koji će da čuva objekat – rekao je Jovanović.

Istakao je da ne vidi razlog zašto bi neko kamenovao školu koju pohađa oko 15 srpskih đaka, dodajući da su do sada sa komšijama Albancima uvek živeli u miru i bez problema.

– Neka pretpostavka, ali bez činjenica, zašto je ovo urađeno, je da se gradi nova škola gde je predviđeno pet učionica za srpsku decu sa posebnim ulazom. To ne mora da znači da je razlog, ali svakako za ovo kamenovanje nema opravdanja – naveo je Jovanović.

Smatra da kamenovanje srpskog dela škole ne može da naruši odnose sa Albancima, kao i da postoji mogućnost da je to možda učinio neko iz drugog sela. Jovanović ističe da je slučaj prijavljen policiji, koja je obišla objekat, a forenzičari uradili svoj deo posla, mada, kaže, za sada nema informacija da li su nešto saznali ili će kao i uvek do sada ostati nerešeno.

U Rabovcu danas ima 25 srpskih kuća u kojima živi oko 100 Srba, navodi Jovanović.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter