Izvor:
11.08.2018 u 15:55
0

VELIKI POŽAR KOD OMIŠA: Vatra zahvatila dve vatrogasne cisterne, meštani i turisti spasavali automobile !

Kod Lokve Rogoznice, nedaleko od Omiša, danas oko 14 sati izbio je požar na čijem gašenju su angažovane sve raspoložive snage.

Požar bukti Jadranske magistrale, a na lice mesta su poslati svi vatrogasci s omiškog područja. Zbog jačanja vetra požar se širi prema zapadu, a situaciju otežava i brdoviti teren koji otežava pristup vatrogascima.

Zbog požara je zatvorena Jadranska magistrala na deonici Omiš – Dubci, a obilazno se vozi auto-putem A1 preko čvorova Šestanovac i Blato na Cetini.

Zbog brzog širenja požara vatra je zahvatila dve cisterne Dobrovoljnog vatrogasnog društva Omiš, a vatrogasci koji su bili u njima na vreme su pobegli pred vatrenom stihijom i niko od njih nije povređen.

Vatrogascima u borbi sa požarom pomažu i četiri kanadera i Er traktora.

Oko 16 sati požar se približio centru Mimice i ugrozio jednu kuću blizu puta.

Srećom, vatrogasci su uspeli da spasu tu i još jednu kuću 50-ak metara dalje. Stanovnici i turisti panično su pomerali svoje automobile dalje od vatrene linije.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter