Izvor:
19.08.2018 u 15:32
0

MAJKA SARE VIDAK STRAHUJE ZA SVOJU ĆERKU: Saznala sa kim deli ćeliku, nije joj svejedno!

– Strahujem za svoju ćerku, sve što znam jeste da deli ćeliju sa jednom Crnogorkom i Ukrajinkom, nije mi poznato ni kako joj je zdravlje, u kakvim je uslovima, ništa… – kroz suze priča Olivera Vidak-Kovačević, majka dvadesetogodišnje Sare kojoj je zbog sumnje da je napala sutkinju kotorskog Suda za prekršaje Jelenu Stanišić određen pritvor od 30 dana.

Tri dana nakon incidenta sudbina mlade Beograđanke i dalje je neizvesna, međutim, mnoge stvari mogle bi da budu poznate sutra.

– Od kad je u pritvoru Sara se videla samo sa svojim advokatom koji ju je posetio u petak. Branilac je podneo žalbu na odluku da se mojom ćerki odredi pritvor od 30 dana, te će se sutra znati da li će je konačno pustiti ili ne. Na nama je da verujemo da hoće – priča majka.

Osim toga što privedenu u podgoričkom zatvoru Spuž nije mogla da poseti majka, jer se vodi kao jedan od svedoka, ni drugim članovima porodice nije bilo dozvoljeno da se sami uvere u stanje njihove najmilije.

– Kako su nam objasnili, posete se obavljaju samo utorkom, kada u zatvor planira da dođe njen otac, on će biti prvi od nas koji će je videti – priča Olivera.

Prema rečima porodice osumnjičene, dodatnu brigu stvara im pomisao da bi zbog cele neprijatnosti Sari možda mogli da zabrane odlazak iz susedne zemlje i vraćanje u Srbiji, ali napominju da je o takvom scenariju još nezahvalno govoriti.

Podsetimo, Sara, njena majka i dečko Stevan Prpa u Kotor su došli u ponedeljak, da bi se na ona na moru oporavila, jer je pre mesec dana bila u bolnici, ali nisu ni slutili da će im se odmor pretvoriti u pakao. Tog dana Prpa je na parkingu imao saobraćajni incident, a kako nije mogao da se dogovori sa drugim vozačem, koji nije pristao na evropski nalog, policija mu je dala poziv za sud za prekršaje i izrečena mu je kazna od 90 evra.

Kaznila ga je, a da ga nije saslušala. Prišla sam da bih pitala kako da ulože prigovor, ali je sudija izašla i počela da viče. Čak je u jednom momentu rekla "marš, napolje" i odmahivala prstom ka vratima. Tada je moja ćerka prišla vratima gde je Stanišić stajala i pitala: "gospođo, samo želimo da pitamo koja je procedura".

Ona joj je na to odbrusila da napusti prostoriju i krenula da zatvara vrata, pa je uhvatila Saru za ruku. U tom momentu Sara, reagujući po inerciji, okrenula svoju ruku, ne njenu, da bi se oslobodila stiska. Sara joj je tada rekla "odakle vam pravo da me držite za ruku". Tek tada je Stanišić počela je da urla i pravi scenu kako je Sara nju povredila – priča Olivera.

Sa slučajem hapšenja mlade Beograđanke upoznati su i naše Ministarstvo spoljnih poslova, a Ambasada u Podgorici je ponudila svu neophodnu pomoć. Takođe je obavešteno i diplomatsko predstavništvo Kanade, jer Sara ima i njihovo državljanstvo.

Ambasada je nalog za postupanje dobila od Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je za "Kurir" da je hitno naložio ambasadoru Bingulcu da od nadležžnih organa u Crnoj Gori dobiju sve informacije u vezi hapššenja devojke koja je našš držžavljanin.

"Lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza. Očekujem da će Ambasada Srbije u Crnoj Gori utvrditi sve činjenice i u skladu s tim ćemo preduzimati dalje korake", kazao je Dačić.

Crnogorski ministar pravde Zoran Pažin javno je kršio pretpostavku nevinosti sprske devojke Sare Vidak i vršio pritisak na sud da je pritvore i osude!

Naime, on je tražio od tužilaštva i pravosudnih organa da slučaju Srpkinje Sare Vidak (20), koja je nevino optužena za izmišljeni napad nad sudijom kotorskog suda Jelenom Stanišić, pristupe "kao da je reč o kriminalcu najvišeg ranga".

Ovo je razbesnelo javnost u Srbiji, a oglasio se i predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, koji je zbog ovakve reakcije posebno iskritikovao crnogorskog ministra.
"Institucije Crne Gore nisu nezavisne ni profesionalne", dodao je.

Ministar Pažin se od prvog trena uključio u slučaj mlade Srpkinje, "pozdravljajući brzo hapšenje Beograđanke", kao da je reč o okorelom kriminalcu, a ne devojci od 20 godina, koja studira dva fakulteta, i koja je bez ikakavih dokaza unapred osuđena od strane državnih organa Crne Gore koji su se svojim izjavama uključili u hajku protiv nedužne Srpkinje.

"Pozdravljam brzu i profesionalnu reakciju policije, koja je stala u zaštitu ličnog i profesionalnog integriteta nosioca pravosudne funkcije i u veoma kratkom vremenskom roku lišila slobode lice osumnjičeno za napad", saopštio je Pažin, kao da se radi o okorelim izgredniku, a ne devojci kojoj je u zgradi suda od šoka koji je doživela pozlilo, pa je intervenisala i Hitna pomoć.

Sara je pre pet godina imala operaciju, vodila borbu sa sepsom i drugim zdravstvenim poteškoćama, zbog čega joj je u zatvorskim uslovima potrebna posedna ishrana i terapija koja je izostala.

Sara je studentkinja dva fakulteta u Beogradu, Fakulteta za civilno vazduhoplovstvo na Megatrendu i FEF-a. Rođena je 14. novembra 1997. godine u Beogradu, a završila Britansku školu u Antaliji. Sve vreme školovanja bila je odličan đak.

Unuka je svetskog prvaka u padobranstvu, pilota Branka Kovačevića, ćerka nagrađivanog filmskog umetnika i pilota Aleksandra Vidaka, ali i unuka džez kompozitora Dušana Vidaka i Radmile Vidak, profesorke srpskog jezika i književnosti i nosioca nagrade "Radmila Vidak" za negovanje srpskog jezika.

Kurir
Foto: Twitter/Volim Podgoricu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter