PRVOKACIJA KRIMINALNE BANDE B13: Poruke mržnje na apotekarskom vozilu upućene Srbima!

 

 

Službeno vozilo Apotekarske ustanove u severnoj Kosovskoj Mitrovici išarano je tokom noći porukama mržnje i pretnjama Srbima.

Na automobilu su osvanuli natpisi "UĆK, Fu*k SRB", a u potpisu stoji B13, što je, inače, naziv kriminalne grupe iz Bošnjačke mahale koja se nalazi u severnom delu Mitrovice, a koja je odgovorna za više napada na Srbe.

Događaj je uznemirio Srbe koji žive u gradu na Ibru, a mnogi od njih kažu da ozbiljno shvataju preteće poruke.

-Ideologiju terorističke organizacije UĆK prihvatili su i mladi ljudi, Albanci, koji ovde žive a koji su okupljeni u B13. Oni još baštine vrednosni sistem te terorističke grupe, a to dokazuju ispisivanjem ovakvih poruka - rekao je jedan Srbin iz Kosovske Mtrovice koji je insistirao na anonimnosti.

Kako se navodi, grupu B13 čine albanski mladići stari od 15 do 20 godina koji žive u Bošnjačkoj mahali i koji često napadaju Srbe i uništavaju njihovu imovinu.

Prema informacijama iz bezbednosnih struktura, ova grupa ima podršku pojedinih albanskih političkih partija i oficira iz Kosovske bezbednosne službe, a njihova podrška se ogleda u naoružavanju i finansiranju članova grupe B13.

O celom slučaju obaveštena je Kosovska policija.

Direktorka Apotekarske ustanove "Kosovska Mitrovica" Ljiljana Delibašić kaže da su natpise primetili jutros, nakon čega su pozvali policiju koja je fotografisala automobil i obavila uviđaj.

- Video snimci službene kamere koja se nalazi na zgradi uprave i koja je usmerena upravo ka ovom automobilu prosleđeni su policiji. Incident se dogodio u popodnevnim satima ali smo natpise primetili tek ujutro - rekla je ona i dodala da su se slični incidenti i ranije događali.

 

 

 

 

Izvor:Kurir
Foto:Foto: Twitter/printescreen/KoSSevnews
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost