Izvor:
05.12.2018 u 09:02
0

DEMONSTRACIJE STUDENATA SA KOSOVA: Odigraće se košarka utakmica vezanih ruku!

Srbi sa Kosova i Metohije i danas nastavljaju mirne proteste zbog dodatnih taksi Prištine od 100 odsto, a studenti Unije Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici u podne će održati novi performans.

Student prodekan Nemanja Biševac izjavio je za RTS da je za danas planiran performans – košarkaška utakmica na kojoj će studenti igrati vezanih ruku.

Prema njegovim rečima, na taj način studenti aludiraju na to što košarkašima Partizana nije dozvoljeno da uđu na Kosmet i odigraju utakmicu.

Biševac je rekao da su studenti u Kosovskoj Mitrovici, iako su roditelji zabrinuti.

"Trudimo se da studentski život bude normalan. Za sada studentske menze rade normalno, ima dovoljno obroka, ali se to može promeniti svakog trenutka", ističe student prodekan.

Glavni zahtev Srba sa Kosova i Metohije ostaje da se ukinu takse. U utorak su održani najmasovniji skupovi u Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu.

U zajedničkom Proglasu naveli su da ne odustaju od borbe za pravdu i opstanak.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter