Izvor:
16.01.2019 u 16:16
0

DOLIJALI ZBOG KORUPCIJE: Uhapšene četiri osobe zarad novčane nadoknade za pomoć i negu!

Policija je u saradnji sa BIA u Nišu uhapsila osumnjičene za primanje i davanje mita u iznosu od 96.000 dinara i 300 evra

Oni su osumnjičeni za primanje i davanje mita radi izdavanja pozitivnog nalaza za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, saopštio je MUP.

V. K. (1958) osumnjičen je za krivično delo primanje mita, D. J. (1955) za pomaganje u primanju mita, a I. Đ. (1961) i A. M. (1974) za davanje mita.

Slučaj je otkrilo Odeljenje MUP-a za borbu protiv korupcije u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

V. K. se tereti da je tokom septembra i oktobra 2018. godine, u svojstvu lekara specijaliste-veštaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, preko osumnjičenog D.J. zahtevao i primio 96.000 dinara od A. M. i 300 evra od I. Đ. da bi doneo pozitivan nalaz po zahtevima za priznavanje prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica.

Sumnja se da je V. K. nakon izvršenja krivičnog dela podelio novac sa D. J.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter