Izvor:
24.01.2019 u 13:47
0

PREMINUO SLIKAR MOMČILO ANTONOVIĆ!

Momčilo Antonović, slikar i ilustrator, dugogodišnji profesor i dekan Fakulteta likovnih umetnosti, preminuo je juče u Beogradu, saopštili su iz FLU.

Antonović je Akademiju likovnih umetnosti i postdiplomske studije završio u klasi profesora Nedeljka Gvozdenovića, u Beogradu.

Na Fakultetu likovnih umetnosti je radio od 1973. godine, prošavši sva univerzitetska zvanja do redovnog profesora za predmet Slikarstvo i crtanje.

Dva puta je bio dekan FLU: od 1988-1992. i 1998-2000.

Opremio je veliki broj knjiga izdavačkih kuća "Nolit", "Prosveta", "Borba", "Mlado pokoljenje", "Školska knjiga".

Radio je kao ilustrator u "Politici", "Borbi" i drugim novinama.

Njegovi radovi nalaze se u mnogim javnim i privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Samostalno je izlagao u Kraljevu, Novom Sadu, Beogradu, Berlinu 1976, Minhenu 1977, Njujorku i Vašingtonu.

Redovno je izlagao na izložbama ULUS-a od 1964; Oktobarskim salonima i mnogim drugim periodičnim izložbama u Srbiji, kao i u Kairu, Bernu, Firenci, Parizu, Los Anđelesu, Pekingu, Briselu, Edinburgu

Dobitnik je mnogih priznanja među kojima se posebno ističu Nagrada 21.Oktobarskoga salona i Oktobarska nagrada grada Beograda 1988. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: galleryathos.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter