Izvor:
28.01.2019 u 06:18
0

BRAZIL: Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao na 58!

Broj poginulih nakon pucanja brane na jugoistoku Brazila porastao je na 58, saopštio je portparol agencije za civilnu odbranu države Minas Geraiš Flavio Godino.

On je rekao da se strahuje da će broj žrtava i dalje rasti.

Brazilske vlasti obustavile su u nedelju na nekoliko časova potragu za eventualnim preživelima, jer je postojala opasnost da pukne još jedna brana u vlasništvu iste rudarske kompanije, ali je, prema najnovijim informacijama, ta opasnost otklonjena.

Potraga je nastavljena za stotinama osoba koje se vode kao nestale.

Posle pucanja brane u petak, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane.

Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani.

Brana rudnika izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter