Izvor:
31.01.2019 u 07:01
0

BRAZIL: Skoro 100 mrtvih, 259 se vodi kao nestalo nakon pucanja brane!

Broj poginulih nakon pucanja brane rudnika na jugoistoku Brazila porastao je na 99, izjavio je u sredu portparol državne agencije za civilnu odbranu u brazilskoj državi Minas Žerais, Flavio Godinjo.

Kako je dodao, 259 osoba vodi se kao nestalo.

Brazilske vlasti kažu da je, zbog slabe kiše, danas privremeno obustavljena potraga za eventualnim preživelima i spasilačke operacije, ali napominju da kiša nije uticala na nivo vode.

Posle pucanja brane u petak, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.

Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane.

Iz predostrožnosti stanovnici okolnih sela su evakuisani.

Brana rudnika izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter