Izvor:
12.02.2019 u 09:51
0

ČAČAK: Raste broj obolelih od gripa, starija žena preminula tokom noći, na intenzivnoj nezi šest pacijenata!

U Čačku raste broj obolelih od gripa, naročito u prethodne dve nedelje, a prema rečima portparola Opšte bolnice u tom gradu, doktorke Biljane Kočović, starija žena preminula je tokom noći, dok je na intenzivnoj nezi šest pacijenata, od kojih je dvoje životno ugroženo.

Kočović je rekla da je starija žena primljena u čačansku bolnicu u teškom stanju, sa znacima respiratorne infekcije.

Borba za njen život je u toku kasnih noćnih sati, nažalost, izgubljena. Reč je o starijoj pacijentkinji, 86 godina, hroničnom bolesniku, znači već je imala bolesti koje su kompromitovale novonastalu situaciju – rekla je Kočović.

Ona je dodala da je zdravstveno stanje pacijenata na intenzivnoj nezi uglavnom nepromenjeno.

Dvoje pacijenata su u ozbiljnom zdravstvenom stanju, životno su ugroženi i borba za njihov život traje iz minuta u minut. Kada je o ostalim pacijentima reč, možemo da kažemo da je napravljen korak unapred, ka poboljšanju. Međutim, njihovo stanje je i dalje ozbiljno – naglasila je Kočović.

Prema njenim rečima, kod jednog od pacijenata je i laboratorijski potvrđeno prisustvo virusa gripa, dok se za ostale još čekaju rezultati.

Upitana za kliničku obdukciju dvoipogodišnjeg mališana, koji je u subotu preminuo u čačanskoj bolnici, Kočović je rekla da će o rezultatima biti obaveštene sve nadležne institucije.

U čačanskoj opštoj bolnici posete su zabranjene od juče u podne.

U Moravickom okrugu laboratorijski je potvrden virus gripa tipa AH1 kod tri pacijenta.

Prema informacijama Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", od posledica virusa gripa u Srbiji do sada je umrlo 18 ljudi, a prijavljeno je oko 85.000 gradana sa oboljenjima sličnim gripu. Među prijavljenim slucajevima je najviše dece uzrasta do četiri godine.

Zavod za javno zdravlje Čačak juče je prijavio epidemiju gripa na teritoriji Moravičkog okruga, rekla je Dragana Dimitrijević, šef za epidemiološki nadzor "Dr Milan Jovanović Batut".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter