Izvor:
10.03.2019 u 15:56
0

AVIONSKA NESREĆA ODNELA I ŽIVOT SRPSKOG HUMANITARCA: „Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovek!“

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije danas je potvrdilo da je u avionskoj nesreći u Etiopiji stradao jedan državljanin Srbije, ne navodeći njegovo ime, a kako se sumnja, u pitanju Ðorđe Vdović (54).

Kako se navodi, Vidović je bio zaposlen u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama. Pored srpskog pasoša, uz sebe je imao i službenu putnu ispravu UN.

Njegova sestra Ljiljana Vidović kaže da još nije potvrđeno njegovo ime.

"Potvrđeno je da je bio jedan Srbin, ali nije potvrđeno njegovo ime. Nisu izdali imena. Još uvek ništa ne znamo. Postoji sumnja da je bio moj brat, ali o tome nemamo nikakve potvrde. Nadam se da nije on", rekla je Ljiljana VIdović i dodala da je njen brat trebalo da otputuje u Najrobi na poslovni sastanak.

Vidović je bio humanitarac, borio se protiv gladi u svetu, a imao je ogromno iskustvo i 23 godine rada u inostranstvu. Naime, pre toliko vremena je Ðorđe započeo svoj rad u UN (Svetski program hrane).

Imao je i PMP sertifikat, što je međunarodno priznata i najcenjenija profesionalna kvalifikacija u oblasti upravljanja projektima.

Mnogi njegovi poslovi uključuju i rešavanje kriznih situacija u zemljama Bliskog Istoka, poput Avganistana i Liberije. Njegov poslednji projekat bio je obezbeđivanje jako hranjivih biskvita u jednoj fabrici u Avganistanu.

Kako se dodaje, svaki odmor Ðorđu bi koristio da dođe u Srbiju i poseti prijatelje i porodicu. Bio je vizionar, lider, ali nadasve human čovek.

Avion etiopijske avio-kompanije Boing 737 srušio se kod grada Bišoftu, na jugoistoku te zemlje. Letelica je bila na letu za Najrobi u Keniji, a u nesreći je poginulo 149 putnika i 8 članova posade.

Kompanija je i zvanično obavestila porodice o pogibiji njihovih najbližih.

Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter