Izvor:
11.03.2019 u 06:51
0

ZASTAVE NA POLA KOPLJA: 19 zaposlenih u organizacijama koje su povezane sa UN poginulo u avionskoj nesreći u Etiopiji!

Prema prvim procenama, 19 zaposlenih u organizacijama koje su povezane sa UN, poginulo je u avionskoj nesreći u Etiopiji, saopštila je Agencija za migraciju UN.

Tim povodom, navodi se u saopštenju, Ujedinjene nacije i njihove agencije danas će spustiti zastave na pola koplja.

U saopštenju se navodi da te organizacije uključuju Svetsku banku, Međunarodnu telekomunikacijsku uniju, Program UN za zaštitu okoline i druge agencije.

Takođe, kako se ističe, prilikom pada aviona "Etiopijan erlajnsa", poginuo je i jedan od članova osoblja Agencije za migraciju UN.

Reč je o, precizira se u saopštenju, Ane-Katrin Fajgl, državljanki Nemačke, koja je krenula na kurs obuke u Najrobi, prestonicu Kenije.

Svetski program za hranu (FAO) takođe je potvrdio da je dvoje od osam italijanskih državljana, koliko se za sada procenjuje da je poginulo u avionskoj nesreći u Etiopiji, radilo za tu agenciju UN, čije je sedište u Rimu.

Portparolka Svetskog programa za hranu identifikovala je žrtve kao Virđiniju Kimenti i Mariju Pilar Budzeti.

Prethodno je danas visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi rekao da su u avionu bile "kolege iz Ujedinjenih nacija i drugih partnera".

Prema njegovim rečima, agencija utvrđuje koliko je njih bilo u avionu koji je leteo od Adis Abebe do Najrobija, gradova preko kojih humanitarni radnici često putuju.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš saopštio je da je "duboko ožalošćen" zbog avionske nesreće u Etiopiji, u kojoj je poginulo svih 157 putnika i članova posade.

Gutereš je uputio saučešće porodicama žrtvama, među kojima ima i članova osoblja UN, navodi se u saopštenju njegovog portparola.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter