Izvor:
23.03.2019 u 15:44
0

KATASTROFALAN POŽAR U BLIZINI MANASTIRA DEČANI: KFOR i vatrogasci na terenu!

Šumski požar izbio je u blizini manastira Visoki Dečani na Kosovu i Metohiji. Vatrogasne i ekipe KFOR-a nalaze se na terenu, kako bi ga lokalizovale.

– Šumski požar blizu manastira Dečani, drugi za samo nekoliko dana. Prva fotografija oko 17.30 ukazuje da je vatra vrlo moguće podmetnuta. Požar se širi ali manastir nije ugrožen jer je s druge strane reke. Ipak velika je šteta na šumi i elektro-mreži. KFOR i vatrogasci obavešteni – piše na Tviter nalogu ovog manastira.

Takođe, kako se navodi na ovom nalogu, helikopteri nadleću svakih par minuta prostor zahvaćen požarom i prosipaju vodu.

Manastir Visoki Dečani nije ugrožen jer se šuma zahvaćena požarom nalazi sa druge strane rečice koja protiče blizu pravoslavnog hrama.

Ovim povodom oglasio se i KFOR, gde navode da su kamioni i helikopteri sa mogućnošću gašenja požara raspoređeni kao podrška pećkoj i dečanskoj vatrogasnoj brigadi kako bi se ugasila vatra koja od sinoć bukti brdovitom šumom u blizini Dečana.

– Vatra nije ugrozila nijednu stambenu zonu, a KFOR je i dalje u predostrožnosi kako bi pružio potrebnu pomoć – navodi KFOR.

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter