Izvor:
23.03.2019 u 17:23
0

ORUŽANI NAPAD U MALIJU: Najmanje 60 osoba poginulo!

Najmanje 60 osoba, pastira plemena Fulani, poginulo je u oružanom napadu u Maliju, u jednom od najsmrtonosnijih napada te vrste u regionu u kojem se etničko i džihadističko nasilje povećava.

Napad na selo Ogosagu desio se nakon što je Misija Saveta bezbednosti UN posetila Mali u pokušaju da pronađe rešenje za nasilje u kojem je život izgubilo na stotine civila prošle godine i koje se širi preko zapadnoafričke regije Sahel, prenosi Rojters.

Molaje Guindo, lokalni gradonačelnik, izjavio da je reč o očiglednom etnički motivisanom napadu. Muškarci obučeni kao lovci Donzo okružili su i napali selo Ogosagu u 4 sata po lokalnom vremenu.

To je veoma veliki broj mrtvih – rekao je Guindo. – Selo Ogosagu je potpuno devastirano – dodao je on.

Jedan stanovnik sela, koji je tražio da ostane anoniman, rekao je da čini se da je napad bio odmazda za napad u kojem je prošle nedelje poginulo 23 vojnika, a odgovornost za to je u petak preuzela organizacija povezana sa Al-Kaidom.

Grupa je saopštila da je napad bio odmazda za nasilje koje je počinila vojska Malija protiv nacionalne manjine Fulani. Džihadističke grupe povezane sa Al-Kaidom i Islamskom državom koriste etničke sukobe u Maliju i susednim državama Burkini Faso i Nigeru da bi povećali regrutovanje i zauzeli ogromne površine teritorija kojima se praktično ne može upravljati.

Izvor: Tanjug
Foto: Mali/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter