Izvor:
29.09.2016 u 20:35
0

SLUČAJ MILAN BEKO: Istraga stoji u mestu

Milan Marković, baštovan porodice Karić, koji je u sredu saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu u istrazi vezanoj za pokušaj ubistva Milana Beka, prilikom suočenja sa osumnjičenim Aleksandrom Zdravkovićem, nije u njemu prepoznao napadača na biznismena.

Ovo je, inače, treći svedok, posle Bekovog vozača Dragana Dragaša i čoveka iz obezbeđenja Bobana Mančića, koji nije "ispunio očekivanja" tužilaštva i u odnosu na raniji period, bar malo više doprineo rasvetljavanju slučaja.

Krijući lice i gotovo bežeći od novinara i foto-reportera, Marković je izašavši iz tužilaštva, pretrčao ulicu, ušao u automobil i odvezao se u nepoznatom pravcu. Našim reporterima samo je kratko odgovorio:

– Ništa me ne pitajte! Sve što sam ranije rekao, ispričao sam i sada!

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, ovaj svedok je u tužilaštvu, ponovio svoju raniju priču – da je kobne večeri sekao živu ogradu ispred obližnje kuće porodice Karić. Ispričao je kako su, jednog trenutka, odjeknuli pucnji, a on je video muškarca sa pištoljem.

– Iako mu je tog trenutka pala kapuljača sa glave, nisam mu jasno video lice, jer je bio okrenut iz profila – ispričao je baštovan u tužilaštvu i sudu. – Znam samo da je bio kratko podšišan.

Marković je rekao i da je, neposredno pre pucnjave, 14. novembra 2014. godine, u Andre Nikolića na Senjaku video drugog muškarca, kako se šeta po kraju. Njega je opisao kao osobu "jače konstitucije, jakih leđa i butina, visine oko 180 cm". Ipak, ni njegovo lice ovaj svedok nije uspeo da opiše, jer je i on imao kapuljaču.

U tužilaštvu su juče, u svojstvu svedoka, saslušana i dvojica Zdravkovićevih prijatelja – Nenad Vukelić i Nemanja Cvetković. Oni su rekli da se sa Zdravkovićem poznaju odavno, da su dobri drugovi, ali da nemaju nikakvih saznanja o događaju vezanom za Beka, kojeg i "ne poznaju".

Podsećanja radi, Milan Beko je, inače, već dva puta, u svojstvu oštećenog trebalo da da iskaz tužilaštvu. Međutim, jednom je izostao jer nije dobio poziv od tužilaštva, a drugi put, kao i juče, jer se nalazi na službenom putu. On je ranije svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostepenom presudom oslobođena optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga ubije 14. novembra 2014. ispred kuće u kojoj živi sa porodicom, u Andre Nikolića, na Senjaku.

Zdravković je uhapšen u julu, a početkom septembra je zvanično izneo odbranu pred tužiocem negirajući bilo kakvu vezu sa pokušajem ubistva Beka. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju i nalazi se u pritvoru. U Bekovom slučaju uhapšen je na osnovu DNK, jer je desetak dana ranije u Beogradu upucan u ruku i hospitalizovan. Upoređivanjem ranije nađenih tragova u vezi sa Bekovim slučajem i njegovog DNK zaključeno je da je reč o istoj osobi, odnosno da je njegov biološki trag nađen na mestu gde je pucano na biznismena.

Zdravković je i ranije sumnjičen za teška krivična dela kao pripadnik "zemunskog klana".

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, nadležno tužilaštvo koje vodi istragu u vezi sa pokušajem atentata na Milana Beka, ostavilo je "otvoren termin" za svaku sredu, kao dan za saslušavanje svedoka, veštaka, pa i samog oštećenog, na kojeg se čeka da se javi. Još nisu određeni novi svedoci vezano za ovaj slučaj, a na potezu sudski veštaci, balističari, medicinari…

Novosti
Foto: Novosti

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter