Izvor:
21.04.2019 u 10:12
0

BROJ ŽRTAVA NEPRASTANO RASTE: Vlada uvela policijski čas, prema poslednjim podacima poginulo 189 ljudi, ranjeno 560!

Broj žrtava u seriji gotovo istovremenih eksplozija koje su potresle tri crkve i tri luksuzna hotela u Šri Lanki neprestano raste, pa je po poslednjim podacima poginulo 189 ljudi a ranjeno 560.

Vlada je uvela policijski čas koji odmah stupa na snagu, a za sada nije poznato koliko će on trajati.

Zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, dodao je da se sumnja da su dve eksplozije delo bombaša samoubica.

Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke Kolombu, kao i crkvu u gradu Negombo, a ođeknula je i eksplozija u blizini ZOO vrta u glavnom gradu.

Među poginulima su vernici i hotelski gosti, među kojima ima i stranaca.

Samo u jednoj crkvi poginulo je više od 50 ljudi, rekli su policijski zvaničnici.

Premijer Ranil Vikremesinge zakazao je hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

Policijski izvori su naveli da je u toku evakuacija povređenih.

Dve turističke agencije su potvrdile da su se eksplozije dogodile u hotelima u Kolombu. Lokalna TV prikazala je oštećenja na hotelima Sinamon Grand, Šangri-La i Kingsberi.

Izvori u policiji su naveli da se jedna od eksplozija dogodila u crkvi Svetog Antonija u prestonici, kao i da je u mahom katoličkom gradu Negombo pogođena crkva Svetog Sebastijana.

Ta crkva je na svojoj Fejsbuk stranici postavila fotografije razaranja u unutrašnjosti zdanja i zatražila pomoć javnosti.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za eksplozije.

Evropski lideri izrazili su šok zbog napada u Šri Lanki. Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer napisao je u poruci predsedniku Šri Lanke da je "užasnut kukavičkim terorističkim napadima".

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc napisao je na Tviteru da je "duboko potresen i zabrinut podmuklim teroristički napadima".

Šef Komisije EU Žan-Klod Junker izjavio je da je sa "užasom i žalošću" primio vesti o napadima u Šri Lanki.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter