Izvor:
26.04.2019 u 11:30
0

TRAGIČAN INCIDENT:  Najmanje 21 migrant iz Veneucele vodi se kao nestao pošto je brod kojim su plovili potonuo!

Najmanje 21 migrant iz Veneucele vodi se kao nestao pošto je brod kojim su plovili potonuo na putu ka Trinidadu i Tobagu, saopštio je danas UNHCR.

Na potonulom brodu nalazilo se najmanje 25 osoba iz venecuelanskog obalskog grada Gvirija, a četiri osobe su spasene i vraćene u grad, navodi UNHCR.

Incident se dogodio u sredu ujutru.

Ovaj tragični incident naglašava neverovatan rizik morskih putovanja i drugih pograničnih kretanja izbeglica i migranata. Takođe, ističe i očaj onih koji su prisiljeni da napuste svoje domove i suoče se s neverovatnim poteškoćama na svojim putovanjima – rekao je portparol UNHCR-a Babar Balok na današnjem brifingu u Ženevi.

Prema podacima UNHCR-a, više od tri miliona ljudi je pobeglo iz Venecuele od 2014. godine zbog nestašice hrane, lekova i opšteg haosa u zemlji.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter