16°C

Beograd

CEO SVET U ŠOKU: 16-godišnja devojčica postavila anketu na Instagram i zbog odgovora izvršila samoubistvo!

Jedna 16-godišnja devojčica je izvršila samobistvo nakon što je postavila anketu na Instagram i upitala svoje pratioce da li ona treba da umre ili ne.

Policija istočne malezisjske savezne države Saravak navela je da je devojčica preko aplikacije za deljenje fotografija napisala sledeće: ''Veoma važno, pomozite mi da odaberem život ili smrt".

Nakon što je 69 odsto osoba glasalo za njenu smrt, ona se ubila.

Njena smrt je navela neke advokate da sugerišu da bi oni koji su glasali za njenu smrt mogli da budu osuđeni zbog podsticanja samoubistva.

- Da li bi ova devojka bila živa danas da ju je većina ljudi koji prate njen Instagram profil savetovala da ne oduzme sebi život. Da li bi poslušala njihove savete da potraži profesionalnu pomoć, da su to učinili? Da li je njihovo ohrabrivanje da se ubije zapravo uticalo na njenu odluku? Pošto je pokušaj vršenja samoubistva prekršaj u ovoj zemlji, i podsticanje drugih da to učine bi trebalo da bude kažnjivo - rekao je Ramkarpal Sing, advokat i poslanik.

Minsitar za omladinu i sport Sajed Sadik Rahman rekao je da je ova tragedija istakla potrebu za diskusijom o mentalnom zdravlju na nacionalnom nivou.

- Zaista sam zabrinut za mentalno stanje naše omaldine. To je nacionalni problem koji mora da se shvati ozbiljno - rekao je on.

U februaru je "Instagram" najavio da će početi da blokira fotografije koje prikazuju samopovređivanje. Taj potez je najavljen nakon smrti britanske tinejdžerke, čiji roditelji kažu da je ona objavljivala i gledala fotografije sa takvim scenama, pre nego što je sebi oduzela život.

Izvor: Blic
Foto: Instagram/Vikipedija

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar