Izvor:
21.06.2019 u 09:10
0

SAD I PODGORICA: Zbog šverca 17,5 tona kokaina uhapšena još 3 Kotorana!

U akciji američkih federalnih vlasti, koje su u luci Filadelfije početkom nedelje zaplenile više od milijardu dolara vrednu pošiljku kokaina na tereretnom brodu upućenom iz Južne Amerike ka Evropi, ukupno je do sada optuženo šest osoba, javlja "Si-Bi-Es 3 Filadelfija" pozivajući se na federalne izvore.

Isti izvori su naveli da je pošiljka bila za tonu teža nego što se prvobitno smatralo, odnosno da je na brodu "MSC Gajan" bilo 17,5 tona kokaina, a ta procena bi mogla da se promeni pošto vlasti i dalje mere drogu i pretražuju brod.

Ubrzo nakon što su američki mediji objavili vest o ovoj megazapleni, pozivajući se na sudske dokumente, da su podignute federalne optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru, navodeći da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tijasaga.

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain u sedam brodskih kontejnera iz 14 čamaca sa drogom koji su u dva navrata prišli teretnom brodu, nakon što je plovilo napustio luku na Bahamima.

Prema pisanju podgoričkog lista "Dan", o hapšenju Đuraševića odmah su obavešteni nadležni organi Crne Gore, a Budvanin se sumnjiči da je sarađivao sa kotorskim klanom dok su delovali kao jedna kriminalna grupa, odnosno pre nego što su se podelili na „škaljarce” i „kavčane”. Takođe, povezuje se i sa klanom iz mesta Tuzi čiji članovi su u više akcija hapšeni zbog međunarodnog šverca narkotika.

Kako prenosi cdm.me, ovaj dnevnik, pozivajući se na američke medije, takođe piše da su još trojica državljana Crne Gore i da se radi o pomorcima iz Kotora Bošku Markoviću (37), Aleksandru Kavaji (25) i Nenadu Iliću (39).

Navodi se da su sva trojica bili članovi posade broda "MSC Gajan", u vlasništvu jedne švajcarske kompanije, a osim njih, uhapšen je i njihov kolega Lauli Pulu, a svima su lisice na ruke stavljene nakon saslušanja prve dvojice uhapšenih.

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter