Izvor:
19.08.2019 u 07:14
0

DECA SE OTROVALA UGLJEN-MONOKSIDOM: Hitan transport u Rim na lečenje! (FOTO)

Deca koja su se otrovala ugljen-monoksidom na brodu "Atlanta" biće prebačena u Rim i njihovo lečenje nastaviće se u jednoj od najboljih pedijatrijskoj bolnici u Italiji.

Tačan datum odlaska još uvek nije poznat jer zavisi od njihovog zdravstvenog stanja.

Starija devojčica (14) dobro se oporavlja i prebačena je sa intenzivne nege na odeljenje sa svojom majkom, ali petogodišnji dečak još uvek nije došao svesti.

Zbog trovanja ugljen-monoksidom italijanski državljanin Euđenio Vinći (54) preminuo je na brodu. Na lečenju u bolnici u Splitu je još majka devojčice i partnerka nesretno preminulog.

Vlasnik i kapetan broda su nakon privođenja negirali da su krivi i brane se sa slobode.

Oni su rekli da su povređenima pružili prvu pomoć i da su potreseni događajem.

Hrvatsko tužilaštvo objavilo je da postoji osnovana sumnja da su u prostor pogonskog postrojenja ugradili benzinski generator-agregat sa vazdušnim hlađenjem usled čijeg rada dolazi do isticanja ugljen-monoksida kao nusproizvoda.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter