Izvor:
29.08.2019 u 17:32
0

TUZLA: 71 osoba prijavila trovanje hranom, 8 u bolnici!

U Tuzlanskom kantonu 71 osoba prijavila je trovanje hranom, dok je osam zadržano u bolnici, zbog čega je u četiri opštine proglašena epidemija trovanja hranom.

Oni su trovanje prijavili nakon konzumiranja hrane u jednom objektu brze hrane.

Kako je rekao epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Tuzlanskog kantona Blaško Topalovic najveći broj je sa područja opštine Srebrenik – 63 dok ostali dolaze iz Gračanice, Gradačca i Tuzle.

Njima je zajedničko da su konzumirali određene životne namirnice i proizvode u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku. Na osnovu izveštaja higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u Srebreniku danas smo pokrenuli postupak proglašenja epidemije koja je zahvatila Srebrenik, Gračanicu, Gradačac i Tuzlu, iz koje su dve osobe – rekao je Topalović.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter